Visum Verenigde Staten aanvragen

 • Heb ik een visum nodig voor de Verenigde Staten?
  Ja
 • Moet ik het visum voor mijn aankomst in de Verenigde Staten regelen?
  Ja
 • Hoe lang van te voren kan ik het visum voor de Verenigde Staten aanvragen?
  Hangt af van type visum
 • Vanaf wanneer is het afgegeven visum geldig?
  Op het moment van goedkeuring
Visumkosten berekenen Visumkosten berekenen
Visumkosten berekenen

Wat heb je nodig om een visum voor Verenigde Staten aan te vragen?

Kosten
Visumduur Visumkosten
Visum
type
Visum geldigheid Max. verblijf per entry Verwerkingstijd op de ambassade Visumkosten Servicekosten Totaal
multiple entry 24 maanden 90 dagen 7 werkdagen €159 €44.77 €203.77
E-Visum (ESTA)
E-Visum (ESTA) aanvraag
 • Aanvragen moet minimaal 72 uur voor vertrek plaatsvinden. Binnen de geldigheidsduur van ESTA mag u de VS een willekeurig aantal keren binnenkomen.  
 • ESTA is geldig voor twee jaar of tot de geldigheid van uw paspoort.
 • Binnen de geldigheidsduur van ESTA mag u de VS een willekeurig aantal keren binnenkomen.
 • Maximaal verblijf van 90 dagen is toegestaan.
 • Binnen deze 90 dagen mag je heen en weer reizen naar Canada, Mexico en de Caraïbische Eilanden.
 • Als u wordt aangeklaagd voor het overtreden van immigratiewetten of als u te lang bent gebleven of bent gearresteerd, aangeklaagd of veroordeeld, komt u niet in aanmerking voor ESTA.
 • U moet in het bezit zijn van een retourticket of een doorreisticket of een bewijs van deelname aan een cruise die is geregistreerd voor ESTA.
Kosten
Visumduur Visumkosten
Visum
type
Visum geldigheid Max. verblijf per entry Verwerkingstijd op de ambassade Visumkosten Servicekosten Totaal
multiple entry 24 maanden 90 dagen 7 werkdagen €14 €18.15 €32.15
Visum aanvragen

Informatie over visumaanvraag Verenigde Staten

COVID-19

Met ingang van 16 maart 2020 annuleert het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam, Nederland, niet-immigrantenvisa aanvragen. Ze hervatten de routine visumdiensten zo snel mogelijk, maar kunnen op dit moment geen specifieke datum opgeven.

Checklist E-visum (ESTA) USA

Ook de Verenigde Staten maken gebruik van een e-visum, ook wel Electronic System for Travel Authorization (ESTA) genoemd. Dit visum is voornamelijk voor toeristen en zakenlui die een korte meeting bijwonen in de VS. Let er op dat je absoluut niet met dit e-visum mag werken!

De aanvraag van een ESTA kan online worden gedaan op de website van de Customs & Border Protection. Op deze site doe je dan een betaling van $14,- om het e-visum USA aan te vragen. Helaas kan je dit bedrag alleen betalen met een creditcard! Ben je niet in het bezit van een creditcard om je visum USA aan te vragen? Laat je e-visum dan verzorgen door KES! Op Kesvisum.nl betaal je gewoon met iDeal of je komt je visum voor de USA bij ons op kantoor ophalen en betaalt dan contant! Wanneer je je e-visum USA aanvraagt hoef je niets fysiek aan te leveren. Dit e-visum zal in de vorm van een pdf naar je worden toegemaild. Zorg er wel voor dat je paspoort minstens 6 maanden geldig is bij aankomst in de Verenigde Staten. Het visum is 2 jaar geldig op moment van goedkeuring, daarnaast mag je meerdere malen het land in en uit. Maximaal verblijf per keer is 90 dagen.

Onderstaande nationaliteiten komen in aanmerking voor een ESTA:
Andorra, Australie, Belgie, Brunei, Chili, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Ijsland, Italie, Japan, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, San Marino, Singapore, Slovenie, Slowakije, Spanje, Taiwan, Tsjechie, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland.

Let op! Als je bovenstaande nationaliteit hebt en na 1 maart 2011 in Irak, Iran, Jemen, Libie, Soedan, Somalie en/of Syrie bent geweest, of als je, naast een van bovenstaande nationaliteiten, ook over de Iraakse,Iraanse, Syrische of Soedanese nationaliteit beschikt, kom je niet in aanmerking voor een ESTA. Je moet je visum dan persoonlijk aanvragen bij het consulaat in Amsterdam. 

Regulier visum

Kom je niet in aanmerking voor een ESTA, of ga je voor een andere reden dan zaken/toerisme, dan moet je een regulier visum aanvragen bij het consulaat in Amsterdam. Het consulaat werkt met een afsprakensysteem. De wachttijd voor een afspraak kan oplopen tot wel drie weken, begin daarom op tijd met je visumaanvraag!

Zorg er altijd voor dat je eerst het DS-160 formulier invult.

Heb je na het lezen van deze pagina toch nog vragen? Bekijk dan de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Vergemakkelijk nu je visumaanvraag met KES Visum Support.
Visum aanvragen

Waarom KES Visum?

Deskundig
Met onze ruim 30 jaar ervaring staan wij als betrouwbare dienstverlener tussen de reizigers en ambassades in.
Om de visumaanvragen van duizenden reizigers per jaar soepel te laten verlopen onderhouden wij uitstekende relaties met alle ambassades in Nederland en België. Wij controleren elke aanvraag zorgvuldig en door onze ervaring in het vakgebied worden visumaanvragen zelden geweigerd.
Persoonlijk
Mailen, bellen of chatten met behulpzame visumexperts. We staan op verschillende kanalen voor je klaar om te helpen met al je visumvragen of je te assisteren bij het voorbereiden van je aanvraag.
Veel reizigers hebben slechte ervaringen met hun visumaanvragen door de bureaucratie waar zij mee te maken krijgen bij de ambassades. Wij zorgen daarom voor een soepel verloop van je visumaanvraag. Naast het bedienen van onze klanten op deskundige wijze, vinden wij de communicatie naar onze klanten toe ook erg belangrijk. Als je je visum via KES aanvraagt sturen we je regelmatig updates over de voortgang van je aanvraag. Door duidelijk te communiceren met onze klanten nemen we de stress die bij een visumaanvraag komt kijken geheel weg!
Snel
Gratis pre-check van je aanvraag om zo snel mogelijk en foutloos je visumaanvraag bij de ambassade in te dienen en weer op te kunnen halen!
De lange wachttijden en openingstijden van ambassades zijn vaak heel frustrerend. Daarom staan onze collega’s bij alle ambassades van Nederland en België voor jou in de rij. Door onze efficiënte en overzichtelijke werkwijze kunnen we je spoedaanvraag altijd direct in behandeling nemen.
Visum aanvragen

Veelgestelde vragen bij visumaanvraag voor Verenigde Staten